youtube logo twitter logo instagram logo facebook logo linkedin-logo

Munkebo By

Efter afslutningen af Munkebos storhedstid havde Dræby i et par hundrede år overtaget rollen som sognets erhvervsmæssige tyngdepunkt – og beholdt den indtil 1957, da A. P. Møller købte jord i Munkebo og grundlagde Lindøværftet med tilhørende nye boligområder.

Frem til 1960 var Munkebo blot en landsby, men så var det lige, at der kom et værft. I dag er Munkebo lig med Lindøværftet.

I dag er der 5720 indbyggere i den gamle Munkebo kommune og er en moderne by med højt serviceniveau. Ved årsskiftet er den blevet en del af Ny Kerteminde Kommune.

Efter at Lindø blev grundlagt i 1959 fik Munkebo mere end fordoblet sit indbyggertal på få år. Da værftet i slutningen af 1960’erne og starten af 70’erne var på sit højeste, var der ansat over 6000 personer på det gamle værft i Odense og på Lindø tilsammen.

Ikke alene bor rigtig mange af værftets anatte i Munkebo – også masser af underleverandører i byen er afhængig af værftets eksistens.

Munkebo har en masse at byde på, både til store og små, unge og ældre.

Udover at byen har bycentret med alle tænkelige butikker, er der også bibliotek, 2 skoler, Speedway bane, Idrætscenter, svømmehal, seværdigheder m.m.